Sv: Re: Byta gummidrivknutar 63

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Byta gummidrivknutar 63 Sv: Re: Byta gummidrivknutar 63

#199691
Dicst
Deltagare

@Dicst wrote:

@Matthias R wrote:

…Ta av hjulet. På insidan av hjulspindeln, i uppkant, hittar du två finggängade skruvar, med 3/4″ fattning (vanlig 19 mm-hylsa duger också till att lossa dem). Skruvarna håller styrarmen till lagerhuset, i uppkant, och håller även övre spindelleden på plats.
Lossa dem. Nu kan hela hjulspindeln vikas ut, och då åker den splines-ade drivaxeln ur inre drivknuten.

Ähum! Värt att påpeka här är att tar man bort dessa två bult så är hela den uppspända fjädern med tallrik lossad (!) 😯 , så det kan vara värt att säkra upp denna innan man börjar bryta och banka. Sen skyndar man sig att stoppa i en bult i hålet för att låsa den till man är redo att montera tillbaka grejerna.

/What could possible go wrong?

Ähum 2:
Jag läser ju som en kratta. :bh :sry Matte menar ju de två andra bultarna som sitter ortogonalt mot de jag tänker på. Då är det ingen fara, men man behöver vara ganska bestämd i arm och hand (eller ta hjälp av en liten domkraft) för att positionera in spindeln tillbaka mot bultarna sen.
Lycka till!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng