Sv: Re: Byta ratt ifrån Airbag till Nardi.

Forum Modellspecifika forum OG900 Byta ratt ifrån Airbag till Nardi. Sv: Re: Byta ratt ifrån Airbag till Nardi.

#191122
joh900
Deltagare

Jag har t om för mig att om bilen har levererats med airbag så ger det ombesiktning om den inte sitter där, korrekt eller fel? Ingår även det i de ”nya” reglerna nu för i år.

Men… att någon märker detta på en gammal 900 är nog inte stor alls. På t ex en 9-5 eller nyare 9000 CS där airbag är standard så åker man nog på ombesiktning om man har en annan ratt monterad utan airbag monterad, även om nu lampan tänds och släcks som den ska.

Syns det i regbevis om bilen har airbag eller ej? Beror väl på årsmodell antar jag.

Det ska gå att montera ratt från 9000 CS (nyare ”finare” modellen kom 1995) då slipper man den äckelfula orginalratten. En A50-ratt med träinlägg är ju faktiskt rätt ok ändå.

Turbocab, har du provat läsa ut felkoder? Bör väl gå att få ut koderna med Tech2 och inte bara nolla lampan. I ”värsta” fall så kanske det krävs ISAT.

henrikg lär nog veta hur det ligger till 😉

MVH

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng