Sv: Re: Byta till slutväxel med högre utväxling?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Byta till slutväxel med högre utväxling? Sv: Re: Byta till slutväxel med högre utväxling?

#44390
vidar
Deltagare

@Markus A wrote:

Och jag som bara vill ha en högre slutväxel.

Jo. Ibland behöver man inte krångla till det så mycket även om diskusionen är spännande.

Det jag ännu inte fått något svar på är:
Vad är rimligt pris på en slutväxel? Dom dyker ju upp på tradera o blocket lite då o då. Vet jag inte vad dom kostar är resten av resonemanget lite ointressant.

@JohnA wrote:

Det är förvisso sant att glödlampor är hejdlösa energitjuvar men samtidigt som man förbjudit dessa säljs direktverkande elradiatorer till löjligt låga priser. Men politiker har väl knappast betalt för att lägga sin tid på att se helheter?

Men det där är ju en helt annan sak, folk har inte blivit uppfostrade att tänka på att element drar ström. Dom är ju bara påslagna hela tiden. :bh Vi har kört med gamla lampor hemma under vintern när vi ändå värmt med el. Nästa år värms huset med ved och då byter vi till lågenergi efterhand. Och samtidigt skaffar folk eluppvärmd garageuppfart/utebelysning kring hela huset/utomhuspool helt utan eftertanke. :sad

@JohnA wrote:

Den absolut bästa miljöinsatsen beträffande personbilarna vore kanske att slopa vägsaltet och subventionera ombyggnad av äldre motorer till insprutning och katalysator?

Jatack! Nån av de stora biltillverkarna i Amerikat säljer ju en ersättningsmotor som passar en massa gammelbilar. Tyvärr är det en enorm V8 som inte riktigt passar oss.

@JohnA wrote:

Sant att krocksäkerheten blivit radikalt bättre de senaste 30 åren men jag hörde en gång om (ännu ett påstående) om en trafiksäkerhetsforskare som ansåg att den största förbättringen i olycksstatistiken enkelt skulle kunna ordnas genom att montera ett knivblad i mitten av alla bilars ratt och ta bort säkerhetsbältena. Brutalt och dumt men ändå något att tänka på!

Lite otäckt men om jag får ha nåt liknande på utsidan så… Är betydligt mer rädd för fartblinda fotbollsmammor/lånatpappasbilgrabbar/överstressade egenföretagare i SUV som kör som om hela vägen tillhör dom och deras vilja går före trafikregler och sunt förnuft. Volvo sålde för nåt år sen en koloss med argumenten ”världens säkraste bil” Är man så rädd i trafiken att man måste köra en sån är det inte en ny bil man behöver utan en psykolog. :duck

Personligen tycker jag inte att det är mer säkerhet i bilarna utan i förarna som behövs. Det var nåt om det där med fler hk än IQ-poäng….
Kör ganska mycket och det är dagligen man ser folk som borde få körkortet indraget (och ibland uppstoppat i ¤) på plats.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng