Sv: Re: Byta till slutväxel med högre utväxling?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Byta till slutväxel med högre utväxling? Sv: Re: Byta till slutväxel med högre utväxling?

#44443

Jag har också spanat på Audi-lådor och konstaterat att man får det ganska trångt om fötterna. De femväxlade kommer sticka in minst 20 cm i kupén om jag inte minns fel. Kanske mer t.o.m. Vet inte om VW transporter haft femväxlat men de är också långa limpor. Dessutom måste diffen eller hela lådan så klart vändas uppochner. Det slår mig att jag borde ta en titt på den Renault 5 GTS-låda jag hade i min Fiat 126 busbil för en evighet sedan. Även den går ju åt fel håll men minns jag inte fullkomligt galet är deras diffar vändbara precis som på gamla VW-bubblor. Tror dock att även R5-lådan kommer in för långt i kupén.

Sedan vore det ju förbannat tråkigt att göra sig av med det förträffliga frihjulet! Har man inte allt för bråttom och nyttjar frihjulet smart tror jag det kompenserar för en del av bensinvinsten av en högre utväxling. Jag marschar 80-90 på motorvägen och blandar in 20% stadskörning men håller mig kring ca 7,0 l/100km och det är ju inte illa alls för en femsitsig 37 år gammal bil med högvarvig förgasarmotor.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng