Sv: Re: Byta värmepaket

Forum Modellspecifika forum OG900 Byta värmepaket Sv: Re: Byta värmepaket

#193435
cx-t2
Deltagare

Nu är det tätt vid värmekranen!!! Jag fick tag i nya o-ringar hos den lokala hydraulikfirman. Hölls på plats med lite vaselin vid montaget. Fick jaga rätt på en polare i byn för det är ju ett jätteriskmoment att få ringarna att stanna kvar, få kranen i läge och dessutom få dit den där reglagearmen. Skippade idén med planpackning.

Har pulat på i garaget hela dagen och återmonterat. Passade på att fippla med en massa annat. Mittkonsollen fick en omgång YES och en tur i duschen. Detsamma drabbade alla andra någotsånär hanterbara detaljer som tagits lös. Dessutom vart det damsugning av 25 års skräp som tagit sig in i mittkonsollen. Fick som jag befarade stora problem att hitta var alla skruvar skulle när det skulle ihop, men inga är över och jag är rätt säker på att de sitter där de ska. Passade på att byta 1.2W-lamporna vid askkoppen och tändningslåset. Plockade även isär ”tända inne i kupé”-knappen och tömde den på skit. Dessutom hade jag en förlängningssladd till radioantennen som hade fått en massa glykolvatten i sig (hade naturligtvis sin skarv precis under värmekranen) och rostat något fruktansvärt. Den sladden gick i sopen. Som tur var så räckte radioantennen, vars kontakt gick att få ren från rostvatten, ända fram om man bara tröck in stereon i hålet och stoppade in antennen via vänster högtalarhål! Nu får jag t.o.m. in P2!

Det finns inget bättre än att få återmontera rena grejer! Ser ut som bilen är supervårdad och därmed har min inredning tagit ett rejält fall framåt!
Man kanske borde starta en garagetråd för den här bilen. Nästa steg är fortsatt allmän rengöring och en beställning på rostlagning till en ”plåtare”. Har ju utrostad plåt vid länkarmarna fram, vilket om nått verkar vara ett standardfel på OG 900.

/Mattias

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng