Sv: Re: Byta värmepaket

Forum Modellspecifika forum OG900 Byta värmepaket Sv: Re: Byta värmepaket

#193354
turbocab
Deltagare

Allt är lurigt i början, ny tycker jag värmepaket och sånt går plättlätt byta ut på og900, vi gjorde komplett byte med allt på klart mindre än en timma på Karls bil, då var vi visserliggen två. Men visst, första gången var det nog svårare kanske. Kanske är just detta lätt på Citroen men jag skulle gissa det finns många bilmärken där byte av värmepaket är en mkt större manöver än på Saaben. Instrumentpanelen behöver ju inte röras alls. Mittkonsollen är 6 skruvar, knäpanelen 3, inga special verktyg behövs. Sen kommer man åt hela paketet med ytterliggare 6 skruv och två slangklämmor, plus att man måste lossa armen till vredet. Svårt? Ja, när man inte vet hur man gör första gången, men inte sen.

Skitkonstruktion? Kanske, men att en oringsförbindelse börjar läcka nu på en bil från 1987 – är det jättekonstigt? Sen samlas det väl extra mkt gugg och klet i vätskan med åren också – även om en Oring kanske inte påverkas av rost så skulle jag gissa att om man byter ut kylarvätskan regelbundet till fräsch med korrossionsmedel så håller hela systemet bättre, kranen mår säkert inte toppen av all skit som flyter runt! Men det verkar ju vara många bilar det aldrig görs på…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng