Sv: Re: Bytte hastighetsmätarvajer – skumt fel.

Forum Modellspecifika forum 90/99 Bytte hastighetsmätarvajer – skumt fel. Sv: Re: Bytte hastighetsmätarvajer – skumt fel.

#116420
Lustgasen
Moderator

Haha, på något sätt känner jag igen detta problem.. OTROLIGT skumt, men jag känner igen det..

Var samma med 99an jag hade köpt (som nu William äger) hastighetsmätaren stannade på det som jag kört snabbast i och sänkte sig sakta ner till noll, om jag stannat bilen vill säga.
Den hoppade inte som dom brukar göra utan den bara tog väldigt lång tid att ”varva ned”.

Samma sak med 99 GLi:n jag hjälpte till få till Umeå som 99TurboWannabe äger här på forumet, den hastighetsmätaren var också lite knasig, körde man i 100km/h ett tag och gick ned på 90/70 så kunde den vara kvar på 100 och sakta gå ned mot den rätta hastigheten, lite läskigt är det faktist..

Till problemet, på Willes bil så bytte jag bara mätarhuset, eftersom alla andra grejor på mätarhuset inte funkade… Och då löste det sig, men då började den hoppa lite istället, men det får man leva med 😉

Jag vet faktist inte vad som kan vara problemet, nåt vajjsing är det.. :doh:

Men du säger du bytt mätarhuset en gång till? Då kanske det är wiren?

mvh

Saab 99 Van -77

Sekreterare och redaktör i Svenska Saabklubben

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng