Sv: Re: CB-Radio + SAAB = sant?

Forum Övrigt Off Topic CB-Radio + SAAB = sant? Sv: Re: CB-Radio + SAAB = sant?

#83974
jakob alander
Deltagare

Nu måste vi nog dra i handbromsen lite gran… Det är skillnad på PR och PR! Till att börja med finns det utrustningar för 27 MHz (den gamla goda…), 444 MHz och 446 MHz. Behöver det sägas att dessa inte talar med varandra? Skall man bara ha till sig själv och frugan räcker det ju att köpa två lika dana men vill man snacka med långtradare och liknande får man ju vackert anpassa sig till det system som dem redan kör på, vilket det är har jag ingen aning om. De höga 400 MHz frekvenserna är tämligen nya, så om man hittar en gammal enhet är det säkerligen en 27 MHz:are.

Tyvärr bytte man modulering på 27 MHz-bandet någon gång runt -90, jag minns inte om det var AM->FM eller FM->AM. Nu var det länge sedan jag lekte med de här prylarna men jag har för mig att man med gammal utrustning kan lyssna på det nya systemet, men det går däremot inte att sända till det nya systemet. Tänk alltså på att en sändare/mottagare från 70-talet har ett tämligen begränsat användningsområde.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng