Sv: Re: Chassiesättning för 900 med Toppola??

Forum Modellspecifika forum Saabo/Toppola/Husbil 92H Chassiesättning för 900 med Toppola?? Sv: Re: Chassiesättning för 900 med Toppola??

#121253
rodder76
Deltagare

kan inte alls tänka mig att problematiken ligger i att du har ”fel hjul” Du vill ju ”bara” åstadkomma komfort/väghållning som med sänkningssatsen men med en högre höjd på bilen.

Om du kan få reda på fjäderkonstanten och eller självsvägningsfrekvensen (Hz) på fjädern så vad du vilka värden du vill eftersträva. Sedan gäller det ”bara” att hitta en motsvarande fjäder som är längre…. hoppas inte jag mumlade i nattmössan nu
EDIT:Du ska då alltså hitta en fjäder som är längre men i sitt längre tillstånd har ”rätt värden”

På Rejsa finns det några entusiaster som håller på med sånna saker och som sitter och räknar på fjädrar till höger och vänster. En av de mer framstående av dessa är Fuling som även är verksam på detta forum.
Skicka ett PM till honom och se om du inte kan involvera honom i din problematik.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng