Sv: Re: cosworth vinge till saab 900og

Forum Modellspecifika forum OG900 cosworth vinge till saab 900og Sv: Re: cosworth vinge till saab 900og

#188144

M.Broberg
Deltagare

@saaben wrote:

Per W från säter heter han som påbörjade och avslutade ett mycket seriöst 4wd bygge.

jasså?

kollar man rejsa tråden så står det sista att han sålde av det i delar.

är ganska jävla säker på att jag sett bilen på garaget med.

Sjuuuukt fränt bygge iaf 😀

EDIT

Läser igenom allt och snubblar över detta inlägget

En liten men (för mig) rolig uppdatering. Jag har fått hem mina Willwood Superlight III fyrkolvsok som jag i nuläget tänkt använda bak ihop med 298 mm Willwood skivor och hemsvarvade nav. Jag gjorde naven så att mot spindeln använde jag måtten från en SAAB 9000 skiva och sedan enligt måtten på Willwood skivan. Offset tog jag enligt skivorna från SAAB’en. Jag tog till lite i tjockleken på skivcentrumet mellan fälg och spindel. Som en spacer typ.

Nu till det roliga, allt ska ju monteras på OG900 spindlar så jag började med att montera dit skivan och måtta in oken för att göra en adapter. Det visade sig att det var exakt samma delning på hålen mellan wilwooden och det gammla originaloken. Lite fel i centreringen av skivan -> OK i sidled men det är bara att svarva av några millimeter i navet thumbs up . Hålen i oken var ca 0.5 mm för små för att passa ihop med orginal fästskruvar men det är bara att borra ur.

Så för att få på Willwood superlight och 298mm skiva på en OG 900 spindel kräver två uppborade hål och en lite smalare ”spacer”. Med andra ord bara att skruva dit. thumbs up

Det lät ju inte helt fel om man vill ha bolt on skitbra bromsar.. 😯

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng