Sv: Re: Däckdimensioner

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Däckdimensioner Sv: Re: Däckdimensioner

#44915
Lsoderlund
Deltagare

Jag har Federal-däcken på min V4, och då i 165 profil, de var på vid köp och har bra mönster och är tämligen nya så de får va kvar ett tag till.
Inte världens bästa däck, bullrar på en hel del, och är lite väl tunna i stommarna, men bra möster och troligen kommer däcken få torrsprickor innan de är uttjänta så då byts de tidigt.

Hade jag fått välja däck hade det blivit Vredstein däcket alla gånger. Dels för snyggt möster, men även för att det är av ett välrenomerat märke och som fått bra testresultat.

I och med att jag inte kör speciellt många mil med min V4 per säsong och aldrig i ”höga hastigheter”, anser jag att man inte behöver lägga stora pengar på däcken, min V4:a rullar bara dagar då det är soligt och fint, och visst skulle regnväder titta fram får man slå ner på takten och ta det ”piano”, V4:an är ju en så pass vägsäker bil att den klarar av det mesta med svåra vägförhållanden, så lite regn med mindre bra sommardäck är inga problem.

Saab 99 GL ´83 "Tant Brun"
Saab 900 Turbo cabriolet ´87 "TureTurbo"
Saab 96 TT ´65 "Pruttingvar"
Saab NG9-3 SC ´07 "Andrabruksen"

Kassör Svenska Saabklubben samt medlem i Bakrutans redaktion

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng