Sv: Re: Däckdimensioner

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Däckdimensioner Sv: Re: Däckdimensioner

#47146
chakka
Deltagare

Jag gillar att köra ”lagom fort”, gärna på lite kurvigare asfaltvägar. Men jag upplever 165:or som rent otäcka i de sammanhangen, ibland känns det nästan som om de höga, smala däcken ska kränga av fälgarna. 155:or är mycket behagligare, 185/65 ännu mycket bättre! Men de senare har jag inte vågat montera på något smalare än 4 1/2″-fälgar, eller ännu hellre 5″ Ronaler för att de ska bli bli riktigt mysiga.

Jag kör på gamla tvärslut 165:or på min -68 just nu, avdubbade vinterdäck dessutom. Sämre kan det knappast bli vare sig det gäller att gasa, bromsa eller svänga, däck åldras sällan med minsta spår av behag. Men hastighetsmätaren visar bra precis exakt rätt, så jag vet iaf vilken hastighet jag kan hålla vid fartkamerorna 😳

Bör kanske nämna att jag kört åtskilliga vintrar med dubbade Continental 185/65 också. Aldrig rally, men allt från sörjig motorväg till oplogad skogsväg. Sällan speciellt försiktig körning. Bättre vinterföre har jag aldrig haft, varken på Saaben eller andra ”modernare” bilar!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng