Sv: Re: Däcktryck!

Forum Modellspecifika forum OG900 Däcktryck! Sv: Re: Däcktryck!

#190852

mike_og
Deltagare

Jag varierar trycket efter var/vad jag kör- 2.0-2,1 runt om med ensam förare på landet, mer last, släp, 3 passagerare, då ökar jag bak till 2,4-2,5
På asfalt som är bra typ längre sträckor i hög fart, har jag 2,4 på alla fyra.
Vinterväg med snö, sänker jag till 1,9 på alla. Då kör man ju saktare och vill ha mer grepp och struntar i rullmotståndet.
Regeln är annars 1,9 och mer bak om du har mer last än bara dig själv.
För miljön..kör 2,4 runt om. Men då får du mindre ytkontakt/rullmotstånd! , så se till att detta gäller bra däck med rännor för att leda bort vatten.
Lågprofil som är bra kan tåla mer tryck.
Jag tycker inte att det är en exakt vetenskap, utan man märker om det blir tungt att styra eller om greppet är bra.

Vill du bara ha ett svar..så ligger nog 2,4 bäst till, för det mesta..förutom med släp där du ökar 0,2-0,5 bak. 2,4 funkar utan att du behöver justera hela tiden efter antal passagerare osv.
När det gäller skitdäck…med dålig stabilitet i sida…måste du se till att ha bra tryck. Kör du dessa med lite luft, typ 1,9 Saabs gamla rek, kommer du att kasa sidledes.

Som du ser…bara du vet exakt vad som är rätt till din bil, där du kör, med din körstil…inom 2,0 till 3,0 spannet. Man säger dock att de gamla siffrorna var för låga..så lägg till ett par tiondelar på de siffror du ser i manualer från förr.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng