Sv: Re: Dålig cirkulation på kylarvattnet?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Dålig cirkulation på kylarvattnet? Sv: Re: Dålig cirkulation på kylarvattnet?

#176505
stefan
Deltagare

@Veterantraktor-Ola wrote:

Jag krossar en diskmaskinstablett o häller ner i kylaren. Sen kör jag den varm o låter kallna några ggr innan ja spolar ur blandningen… Brukar bli väldigt rent efter en par omgångar.. Har rengjort många kylsystem på detta vis med gott resultat.

diskmaskinstabletter gör såklart rent och det som kommer ut är skitigt men det rengör långtifrån kanaler som är täta. Allt beror ju på utgångsläget såklart.
Jag använder för övrigt målarsoda, allt annat är verkningslöst. Kaustiksoda går det också men målarsodan är lite mildare. Sodan är våldsamt rengörande av given anledning så man måste vara försiktig, taskiga lödningar och tunn plåt i nån gavel kan ryka ganska omgående men det är annars effektivt. Extrem sköljning är ett måste, varmköra spola varmköra spola flera gånger.
Inte ens sodan rengör dock täta kanaler bör väl tilläggas.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng