Sv: Re: Dålig cirkulation på kylarvattnet?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Dålig cirkulation på kylarvattnet? Sv: Re: Dålig cirkulation på kylarvattnet?

#198709

Hej

Glömde bort att denna tråden fanns, så jag skrev om mina temperfarenheter från semestern i min projektråd men jag lyfter över texten hit.

” ”Temperaturen denna ständiga följeslagare
– körde 20 mil och tempen var så fin så, stannade för macka, körde 1 km tempen går i bott mkt snabbt. Stannar, startar, varvar inget hjälper men så på ett ögonblick öppnar termostaten. Synligt glykolvatten på motorn, tror att det är läckage på det bytta kylet.
– kör 10 mil, stannar för nya mackor, körde 1 km tempen går i bott mkt snabbt. Helt plötsligt släpper termostaten.
– Vid 60 mil börjar termostaten släppa vid högre temp och tempen lägger sig på en högre nivå. Glykolvatten i motorrummet. Fyller på mindre än en liter och tempen blir normal.
– Samma som ovan inträffar igen och jag fyller på med 0,5 liter vatten och allt blir normalt.
– När jag kör en sträcka och låter bilen stå funkar allt normalt, problem med termostatöppningen börjar då jag tar bilen och den fått stå still och är halvvarm.
– Vid ett tillfälle såg jag tempmätaren hoppa från typ klockan 8-11 på en sekund! Är det fel på mätaren? Kan etermätare reagera så snabbt?
– Kvällen före hemresan tar jag bilen halvvarm och termostaten vill inte öppna och den blir varm. Fyller på lite vatten inför morgonens resa.
– Redan vid starten tidigt på morgonen går tempen upp men släpper innan rött flera gånger och ligger högt och stiger rejält i backar. Kollar vattnet som pyser över när jag tar bort kylar locket. Läcker inte kylet i allafall? Var kom då allt glykolvatten ifrån tidigare?
– Tempen ligger högt under fortsatta resan som ovan. Vid tankning pyser mer vatten ut då jag lättar på kylarlockat.
– Nu sjunker temperaturen på mätaren trots att det är varmare ute. Tempen går upp i backar men inte lika mkt.
– Vattennivån normal när jag kommer hem.
Nu vet jag varken ut eller in men kommer kontrollera följande:
– byta ut den nya termostaten till en ny
– forska i tempmätarens funktion” ”

Har inte hunnit ta tag i fenomenet då insatsen i bakre ljuddämparen lossnat. Aha!hör jag några säga direkt! Bakre dämparen är sönderbränd, motorn går varm, kör på Triboron…… Teorierna kommer härmed att hagla eller?

/mikael

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng