Sv: Re: Dåliga bromsar

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Dåliga bromsar Sv: Re: Dåliga bromsar

#200177

Låter som att felorsaken är funnen. Vad jag hört från kunnig saabmicklare är skivbromsar med urkopplat servo klart tyngre att bromsa än tidigare modeller helt utan servo. Finns ju en fjäder där inne i burken.

På Spökplumpen tycker jag bromsarna är ganska dåliga trots att jag bytt backarna bak, justerat tajt, renoverat oken och slipat bort rost från skivorna så att beläggen håller nästan hela bromsytan blank. Låsa framhjulen i 100 är nog att glömma och att köra genom stan med servot urkopplat är en fullständig mardröm. Mitt servo gör alltså sitt jobb så varför har jag dåliga bromsar? Eller är de kanske inte bättre än så här, eller borde jag börja gå på gym?

Så som jag kör duger bromsarna, och besiktningen har gett tummen upp då det var ännu sämre. Mest för att slippa irritera mig på saken är det dags att hitta någon att bytlåna bilar med runt kvarteret för att få lite referenser och feedback.
Finns någon mellan Norrtälje, Uppsala och Stockholm/Nacka som har sin gurka i drift så här års?
Fredrik Rally kanske kan sticka ut sin vana bromsfot ur garaget om jag tittar förbi?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng