Sv: Re: Dåligt köp?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Dåligt köp? Sv: Re: Dåligt köp?

#70037

matthias r
Deltagare

Hur har det gått,Tord?

Bengts två frågor ang gnista/soppa är givetvis grunden och utgångspunkten till felsökning på din tvåtaktsmaskin. Vill dock göra några tilläggsfrågor eftersom den stått still länge.

1. När du drar runt motorn för hand, känns det då bra dvs går den runt utan kärvhet i något läge? Förväxla nu ej med kompressionsmotståndet som ju skall vara jämt och tungt under ett visst antal rotationsmillimetrar. Det jag menar är om den känns onormalt trög i något läge.

2. Hur är startmotorvarvet? (förutsätter att du har full kräm i batteriet) Är det jämt och ganska snabbt? I så fall är det OK.
Eller är det ojämnt pga kompressionspys eller sackande som kan komma från kärvhet i motorn?Sackandet kan dock även komma från spänningsfall till själva starten eller i den, alternativt jordfel.

Rubriken i din fråga är ”Dåligt köp”. Bilens totalskick avgör mer vad man ska bedöma som bra eller dålig affär, inte en (eventuell) mekanisk defekt. En Saab tvåtaktsmotor, så länge den går runt, går alltid att lura igång till körbart skick
hur länge och illa den än har stått. Men visst kan man få hålla på ett tag genom hela felsökningskedjan. Att den går igång är dock sedan ingen garanti för att den är fullgod,lager
mm kan vara nedslitet och kräva åtgärd. Men så länge en motor går runt är det hopp om den, även om ss nedplockning måste göras. Även fastsittande motorer går att rädda, men då krävs i 8 fall av 10 borrning och nya kolvar=kostsammare.

Saab tvåtakt är universums genom tidernas häftigaste åkdon genom sitt sound och sin karaktär
så jag kan bara gratulera till ditt köp!

Tillika ganska bekymmersfattig också–men OK-lite egensinning ibland– dyker problem upp så hjälps vi åt att lösa dem här på forumet!

Ut och skruva nu! Hör av dig på tråden om det trilskas vidare /Matte R

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng