Sv: Re: den bakvände 96:an

Forum Övrigt Allmänt den bakvände 96:an Sv: Re: den bakvände 96:an

#69507

chakka
Deltagare

Precis som det står på webbplatsen (direktlänk: http://home5.swipnet.se/~w-51885/othercar.htm ), fanns en artikel om Twinmastern i Wheels för ett tag sedan. Det såg onekligen ganska morkt ut för bilen just då, frågan är om någon lyckats rädda den sedan dess.

Karossen var annars en ganska avancerad avgjutning i glasfiber. Eftersom man ville ha bilen så lik en riktig 96:a som möjligt, plackades en helt ny bil ut, vilken göts av i många delar som sedan passades ihop.

Även om karossen kanske går att rädda fortfarande, är det antagligen ganska illa ställt med chassiet. Dessutom lär det knappast vara lätt att plocka ihop en drivlina likt den som en gång användes — vill minnas att man bland annat använde sig av två specialbyggda ZF-växellådor.

Däremot vore det ju sanslöst kul att bygga ett nytt rörchassi till karossen. Med nosen i rätt riktning och en storkubiks ”dubbel-V4” från en annan av GM:s bilmärken, skulle man ju få en riktigt skoj bil att cruisa längs strippen med. Drömuppställningen vore ju en nybyggd Twinmaster mot den ganska berömda kolfiber-PV:n. Trollhättan mot Hisingen i högsta klassen…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng