Sv: Re: Den starat inte!

Forum Modellspecifika forum OG900 Den starat inte! Sv: Re: Den starat inte!

#185429
henrikg
Deltagare

@jellybear wrote:

@henrikg wrote:

Kan ju vara värt att prova byta styrenhet också.
Vart bor du någonstans? Det är väldigt bra att mäta upp signalen till taktventilen också, men kräver ett instrument som kan läsa PWM-signal (jag kör med en ISAT)

Det kanske är svårt att hävda det innan vi vet om han har en 8V med eller utan katalysator? Är det utan katalysator finns ju varken styrenhet eller taktventil. Och skulle det vara en bil med katalysator så går ju lambdaregleringen inte in förrän efter motorn har startat.

Jo det är ju sant att vi inte visste om den hade katalysator, och det visade sig ju nu att den inte har det, och det är väl tur det 🙂

Men angående ditt påstående att lambdaregleringen inte är aktiv vid start så är det helt rätt, men styrboxen styr även bränsleupprikningen vid starten (och då med ett förprogrammerat takt-förhållande beroende på temperatur). En 900 8v kat går inte alls utan styrboxen enligt mig, jag har provat på min T8. Kan ju vara så att taktventilen ska ha ett fast limp-home läge om den sakner signal, och min kanske var trasig 😉

//Henrik

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng