Sv: Re: Den starat inte!

Forum Modellspecifika forum OG900 Den starat inte! Sv: Re: Den starat inte!

#185454
jellybear
Deltagare

@Anderslindh wrote:

Just ja, och felkoder (CE-lampa) för LMM, tempgivare och lambda. Inga sådana?

Det är en 8V, då finns inga felkoder… 😉

@henrikg wrote:

Kan ju vara värt att prova byta styrenhet också.
Vart bor du någonstans? Det är väldigt bra att mäta upp signalen till taktventilen också, men kräver ett instrument som kan läsa PWM-signal (jag kör med en ISAT)

Det kanske är svårt att hävda det innan vi vet om han har en 8V med eller utan katalysator? Är det utan katalysator finns ju varken styrenhet eller taktventil. Och skulle det vara en bil med katalysator så går ju lambdaregleringen inte in förrän efter motorn har startat.

Jag har ett par frågor jag tycker behöver besvaras innan det går att ställa en diagnos:
– Har bilen startat utan problem förut och helt plötsligt startar den inte alls?
– Drar startmotorn runt lika bra som förr?
– Hostar bilen till eller inte?
– Hur har du kontrollerat gnista och bränsle (så vi vet att du verkligen har gnista och bränsle)?

När det gäller kontroll av bränsle, har du alltså losss spridarna och sedan bett en kompis köra startmotorn, eller har du gjort på något annat sätt?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng