Sv: Re: Det går mot kallare tider..

Forum Modellspecifika forum OG900 Det går mot kallare tider.. Sv: Re: Det går mot kallare tider..

#188245

michelle
Deltagare

@reino wrote:

..och det börjar bli dags att vinterkitta bilen. 😛 Hur hade ni gjort med Jalusiet? Låtit det sitta kvar under vintern, eller plockat av det? Jag lutar nog mest åt att plocka av det.

Bidrar i övrigt med en liten checklista för vad man kan ha i bilen.

Bra utrustning att ha i bilen;
-Startkablar
-Bogserlina
-Reservhjul plus domkraft
-Mindre uppsättning verktyg
-Första hjälpen kit
-Varningstriangel så klart
-Handskar
-Reflexväst, gärna fler än en.
-Ficklampa

Extrautrustning inför vintern;
-Rensimatta i bagaget med höga kanter.
-Kortskaftad snöskyffel
-Varm filt
-Motorvärmarkabel
-Isskrapa, gärna flera.

Nåt jag glömt? 😛

Om jag ska ut på nån längre resa på vintern så försöker jag alltid få plats med ett fullstort reservhjul, för bilen blir nästan okörbar i halka med originalreservhjulet. Dels är ju mönstret dåligt från början, dels har ju gummit för det mesta hårdnat av ålder liksom.
Och blir det riktigt kallt, så där minus 20 under nån längre tid så har jag alltid ett extra batteri med i bilen. När bilen har stått några dar i sträng kyla så kan det där extra batteriet vara räddningen.
Det lärde jag mig av en släkting som körde taxi med en 144 på 60-talet. Han hade dessutom det där extra batteriet fast monterat i motorrummet på volvon. Där finns det ju gott om plats. Han påstod dessutom att i värsta fall, när det var riktigt jävla kallt, när det började närma sig minus 40, så tog han helt enkelt och seriekopplade batterierna och fick då en jäkla sprutt på startmotorn, även om spänningen på batterierna hade sjunkit till under 8 volt…
Sen när bilen blivit lite varm så kopplade han tillbaka förstås.
På dagens bilar misstänker jag att elektroniken inte skulle klara så hög spänning.

Startgas har jag dessutom alltid i bilen också.
Och när det gäller jalusiet så tar jag bort det när börjar snöa. Så länge det bara är kallt, så är det ju bara en fördel med jalusiet eftersom man slipper skrapa bakruktan ju.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng