Sv: Re: Det här med att flytta bilens identitet

Forum Övrigt Allmänt Det här med att flytta bilens identitet Sv: Re: Det här med att flytta bilens identitet

#155491
kortnos
Deltagare
Kaparn wrote:
Visst är det olagligt att byta kaross utan registreringsbesiktning, det måste det vara och det måste finnas regler hur mycket plåt man får byta innan det anses vara oetiskt. MEN.. Man du måste ha klart för dig att gränsen är flytande från fall till fall och från besiktningsgubbe till besiktningsgubbe det finns ingen möjlighet att avgöra vad som är FÖR mycket utan att särgranska varje fall.

Men det är just det här jag menar. Alla man pratar med säger ”det är olagligt, det måste få finnas regler för hur mycket man får byta innan det bli oetiskt”, alla spekulerar hejdvilt sin emellan varandra och tar det för sanningar. Kan ingen visa mig paragrafen som säger att du får endast byta 80 procent av bilen innan det anses som identitetsbytet, att 20 procent eller någon annan procentsumma ska vara kvar av orginalbilen……. Nej just det för det finns inte.

Jag tycker att i denna diskution är det helt orelevant vad olika besiktningsgubbar säger i enskilda fall. Det är väl klart att olika gubbar kan tolka saker olika (som fan läser bibeln) och vara mer eller mindre generösa (om det är en fredag eftermiddag och groggen hägrar) Men jag snackar om vad vår lagtext säger och den är inte mer eller mindre generös, den är vad den är. Här står det i klartext.

CITAT
6 § Ett fordon anses överensstämma med ursprungsutförandet om dess identitetsbärare huvudsakligen är tillverkad under modellåret. Identitetsbärare är chassi eller ram, såvida inte den ursprungliga tillverkaren har utnyttjat annan fordonsdel som identitetsbärare. Övriga fordonsdelar skall i allt väsentligt överensstämma med ursprungsutförandet i enlighet med vad som sägs i 4 §.

SLUTCITAT

Tolkar ni andre detta för nått annat än vad det är, har vi ingen jurist i klubben?

Om jag tolkar texten fel så säg det och sen slänger ni en ny paragraf, regel eller föreskrift som bevisar mig fel.
En paragraf som svenskbilprovning, svenska staten och transportstyrelsen har komit överens om. Inte nått Urban legend har sagt.

Som ni ser så förösker jag få slut på spekulationerna och ersätta dem med något så fint och befriande som sanningen 🙂

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng