Sv: Re: Det här med att flytta bilens identitet

Forum Övrigt Allmänt Det här med att flytta bilens identitet Sv: Re: Det här med att flytta bilens identitet

#155442

kortnos
Deltagare
enor wrote:
Njä

Den där paragrafen talar ju bara om fordons utförande, inte om dess identitet. Det enda den säger är ”om du har en registrerad kaross från en Saab 96 ’62:a, så kan den ändå inte anses vara en 62:a i ursprungsutförande om du skarvat på merparten av en V4 -79 på den”

I ansökan om urprungskontroll (en process vars enda syfte är att identifera bilen ifråga) hänvisar man under ”Punkt 9 fordonet har tidigare varit registerad i sverige”till just vägverkets föreskrifter (vvfs 2007:490) ”Vägverkets föreskrifter om teknisk identifiering av fordon;”

där återfinner denna paragraf, denna paragraf använd när man ska indentifera fordonets identitet samtidigt som bilens specificationer måste överenstämma med den ursprungliga reg papprena. Stämmer inte det tekniska utförandet kan man ju misstänka att det inte är rätt bil eller att den är ombyggd… men då är det en annan process man måste gå igenom

Det är klart som snus, din tolkning gör hela paragrafen missvisande och malplacerad, vad har den och göra i förskrifter för kunna identifera fordon?

”teknisk identifiering av fordon” är ju ett verktyg för fastställa bilens identitet

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng