Sv: Re: Det nya 2-takts koncentratet Triboron

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Det nya 2-takts koncentratet Triboron Sv: Re: Det nya 2-takts koncentratet Triboron

#56766
Dicst
Deltagare

Att bromsa vid två så olika tillfällen blir svårt att få vettiga data ur om det inte är enorm skillnad på testresultaten. Skulle tro att skillnaden är inom felmarginalerna hur man än gör även om bilen är ”helt lika” i sin set-up. Enda chansen är isåfall (tror jag) att köra en motor i bänk och testa skillnaden vid ett och samma tillfälle med först det ena bränslet och sedan det andra. På en förbränningsmotor finns så mycket parametrar som spelar in att det är nästan som att spela på lotto varje gång det fullbordas en förbränningscykel. Annat är det med diesel som är i princip klonat cykel efter cykel.

Vad jag vet genom min tidigare tjänsteutövning har detta test gjorts för ett antal år sedan på andra typer av motorer med liknande oljeprodukter (alltså ej Triboron) av ett känt svenskt maskinvaruföretag, men testresultaten var hemliga och jag är bunden att inte föra information vidare om sammanhang, etc. Dock fick jag intrycket att det var positivt resultat samt att dessa produkter innehöll bor som verksam komponent.

Triboron är ett smörjmedel som i vissa applikationer ersätter olja på ett effektivt sätt, nåt mer mirakel än så är det inte.
Ser fram emot att få hårdtesta detta under nästa säsong. Iskörning tar hårt på materielen…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng