Sv: Re: Det nya 2-takts koncentratet Triboron

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Det nya 2-takts koncentratet Triboron Sv: Re: Det nya 2-takts koncentratet Triboron

#50705

Tror mig ha läst och hört tillräckligt för att prova Triboron utan oro. Att minska både åsynen av rökridån och den faktiska miljö- och hälsovådan vore absolut trevligt. Det har talats så mycket om blandningsprocent så jag är helt förvirrad.
Det som intresserar mig är hur totala bränslepriset skiljer sig mellan en alldaglig 2T-olja och Triboron om man kör en standardmotor i alldaglig trafik.

Om jag fattat rätt blandar man Triboron i bensinen I STÄLLET FÖR den vanliga 2T-oljan, och att man till en början ”kör in” motorn med en högre koncentration tills slitdelarna fått ett skyddande skikt?

Finns några tester eller åtminstone kvalificerade gissningar om hur Triboron skiljer sig miljö- och hälsomässigt mot ”vanliga” 2T oljor? Om jag även fattat detta område rätt ger t.ex. vegetabiliska oljor inte nödvändigtvis mindre farlig rök än vad en mineralolja ger.

Mitt Saab 2T-projekt ruvar fortfarande i garaget men när skapelsen väl tittar ut kommer jag behöva argument som i vissa läger kan försvara mitt val av tvåtaktsmotor i nya bruksbilen före en katalysatorrenad 4T. 😀 Om nu Triboron fungerar så fint på att minska sotandet, är det i så fall gott nog för att rädda livet på en katalysator efter tvåtaktaren? Jag antar att svaret är i stil med ”det är bra, men inte SÅ bra”.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng