Sv: Re: Diagnos kopplingskrångel 96 V4 -75?

Forum Övrigt Allmänt Diagnos kopplingskrångel 96 V4 -75? Sv: Re: Diagnos kopplingskrångel 96 V4 -75?

#170242

Tack för tipset om veteranshop.se, det verkar vara en mycket bra resurs för mig som svurit att aldrig mer köpa en familjebil som inte är veteran.

525:- för en vattenpump låter inte helt avskräckande men det är 10% av bilens inköpspris och med så mycket okänt på den nya familjemedlemen satsar jag lågt och försiktigt genom att följa tipset att annonsera här på forumets köp- och säljavdelning.

Vattenpumpen känns dock som en bagatell jämfört med kopplingen. Kombinationen av otillräckligt rörelselseutrymme för hävarmen och den skorrande gången på startmotorn får mig att tänka på konstigheter som ”utvandrad” vevaxel, löst svänghjul och annat dumt, men med motorns i övrigt fina gång känns det just bara dumt. Något skumt har hur som helst inträffat med tryckplatta, hävarm eller urtrampningslager, för slavcylinderns rörelse är det i alla fall inget fel på.

När detta är åtgärdat återstår bara struntsaker som spolarpump, torkarblad, signalhorn och uppsmörjning av handbromsen. -Hoppas jag! Visst blir det alltid krångel med gamla slitna bilar men jämfört med ”plastbilar” från 80-talet och elektronikburkar från 90-talet är saaben onekligen en fröjd!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng