Sv: Re: Diffen vändbar? (=baklängeslåda)

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Diffen vändbar? (=baklängeslåda) Sv: Re: Diffen vändbar? (=baklängeslåda)

#175559

Med tajta skärmar typ MC i svart stör de inte det avskalade intrycket. Med tvåfärgskonceptet från DKW:n signalerar det svarta ”tekniska områden med störande detaljer man ska bortse ifrån”. Om skärmarna sedan är enkelt löstagbara t.ex. med vingmuttrar på insidan borde det vara ok att åka så när det inte regnar. Är det tveksamt hos SFRO kan man ju ha vanliga muttrar och ersätta dem senare.

En grundtanke jag vill följa så långt som möjligt är ”står det inte Saab på den eller den inte är hemgjord hör den inte hemma på rodden”. Jag kan tillåta mig fuska med saker som ljuddämpare, lysen, kylare, speglar m.m. samt på ställen där det inte är allt för iögonfallande. Stora fasta skärmar ’a la 30-tal är en snygg ide’ men den platsar inte in i religionen så bra. Går det att banka till något kreativt av 96:ans typiska rundade plåtbitar är det förstås en möjlighet men så som visionen nu tar form ska det helst vara originalformer eller inget alls.

Innan drömmandet drar iväg så långt att jag intalat mig att det faktiskt är ett pågående seriöst projekt är en högst grundläggande fundering vad SFRO har att säga om konceptet mer generellt. Så som jag tolkar reglerna för Ombyggt Fordon borde det gott och väl vara inom ramarna för den definitionen. Att då använda oförändrad hjulupphängning, bromsar, hjulaxlar, drivlina och inte heller hacka i kaross/stomme mer än där den förlängs borde göra igenkännandet av ursprungsfordonet tydligt med god marginal från att klassas som Amatörbyggt Fordon.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng