Sv: Re: Dubbelblås

Forum Övrigt SSR Dubbelblås Sv: Re: Dubbelblås

#53285
stefan
Deltagare

@Rallysaaben wrote:

@Stefan wrote:

jo men då kan ju inte ringarna vara anpassade efter elwis packningarna? man måste ju montera en sådan och mäta hur tjock den är vid monterat tillstånd och detsamma gäller ju alla slags fabrikat och ringarna tillverkas därefter.
Om ström gjort ringar i decennier efter kanske tyska reinz packningar så kan han ju inte helt plötsligt bara byta till elwis utan att anpassa ringarna. Man kan ju som sagt inte gärna bara titta på en packning och veta hur den komprimerar sig utan det lär man ju mäta upp.

Hur ström gör när han ska göra ringar vet jag inte då jag inte har stått vid hans sida och själv sett, men jag vet vad han har sagt. Jag vet också vad han själv har sagt om just elwispackningarna, och den åsikt han hade om dom delar jag med honom.
Jag tror inte du riktigt förstår vad jag menar, men om jag säger så här då, vad händer om du monterar legerade ringar utan topplockspackning och drar 12kg?
Jo toppen kommer brytas av nånstans, och det är just det som händer med elwispackningarna, eftersom de är så jävla mjuka att de i ytterkanterna av toppen inte ger något motsånd mellan block/topp, det i kombination med alldeles för hårda ringar ger att topplocket bryter mot/böjs över ringarna.

/Anders

jo jag vet precis hur du menar men poängen med ringar är just att oavsett fabrikat på packningen ska ringen vara mer eller mindre lika hög som packningen är i komprimerat tillstånd. Det är inget man kan höfta och ge med utan måste mätas in noggrant och det går absolut inte att bara anta. Ringarna oavsett material är alldeles för hårda för att komprimera om packningarna är för tunna. Tror inte alls att de är för mjuka eller nåt sånt utan ringarna är för höga sett till vald packning, då blir det stumt innan packningen ens är korrekt komprimerad.
Har du fått det att fungera med andra packningar så är det bara tur isåfall.

Korrekt utfört och inmätt så är ringar ihop med packning en ganska skottsäker metod. Dessvärre ställer det ju sina krav på motorbyggaren. Att ha ett block som är bearbetat för ringar, sen köpa ringar från en annan och packningar från annat ställe är ju som gjort för trubbel och problem. Det räcker ju med att en packningstillverkare byter lev på sitt material så lär man mäta om och justera ringarna så det går ju liksom inte att säga att det har fungerat förut.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng