Sv: Re: Dubbelblås

Forum Övrigt SSR Dubbelblås Sv: Re: Dubbelblås

#174351
rallysaaben
Deltagare

Ok.
Jag fick en sprucken topp när jag köpte ringar och packningar av ström, om han inte har ändrat på grejerna nyligen så är hans kopparringar inte av koppar, utan av en legering som är betydligt hårdare än koppar, det syns också tydligt på färgen på ringarna.
Det hela slutade med att jag köpte ringar av honom och använde några gamla som försökskaniner, jag körde dom till ett lab i Hagfors järnverk och de fick prova att glödga dom i lite olika temperaturer, till slut hittade vi rätt temp och då körde vi de nya ringarna, de blev betydligt mjukare, sen kör jag med biltemas blockpackningar, det är de som har funkat bäst.
Orsaken till att jag fick problem från början var att jag fick för hårda ringar i kombination med alldeles för mjuka blockpackningar (från Elwis), dessa packningar är inte bra, och det har ström också erkänt själv för mig, så köp inte Elwis packningar och använd i hop med kopparringar.
Problemet med denna kombination är att när man drar fast topplocket så är ringen så hård att den inte riktigt följer efter, men packningen är så mjuk att den följer efter direkt, så toppen bryter mot ringarna så att säga.

Efter att jag monterat glödgade ringar och packningar från biltema(och en ny topp) så har jag inte haft några problem.
Jag skriver detta som ett tips eftersom det är något att tänka på om man håller på att montera likadana grejer, kan man undvika dylika problem så är det ju bra.

/Anders

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng