Sv: Re: Dubbelblås

Forum Övrigt SSR Dubbelblås Sv: Re: Dubbelblås

#174464
rallysaaben
Deltagare

@Stefan wrote:

jo men då kan ju inte ringarna vara anpassade efter elwis packningarna? man måste ju montera en sådan och mäta hur tjock den är vid monterat tillstånd och detsamma gäller ju alla slags fabrikat och ringarna tillverkas därefter.
Om ström gjort ringar i decennier efter kanske tyska reinz packningar så kan han ju inte helt plötsligt bara byta till elwis utan att anpassa ringarna. Man kan ju som sagt inte gärna bara titta på en packning och veta hur den komprimerar sig utan det lär man ju mäta upp.

Hur ström gör när han ska göra ringar vet jag inte då jag inte har stått vid hans sida och själv sett, men jag vet vad han har sagt. Jag vet också vad han själv har sagt om just elwispackningarna, och den åsikt han hade om dom delar jag med honom.
Jag tror inte du riktigt förstår vad jag menar, men om jag säger så här då, vad händer om du monterar legerade ringar utan topplockspackning och drar 12kg?
Jo toppen kommer brytas av nånstans, och det är just det som händer med elwispackningarna, eftersom de är så jävla mjuka att de i ytterkanterna av toppen inte ger något motsånd mellan block/topp, det i kombination med alldeles för hårda ringar ger att topplocket bryter mot/böjs över ringarna.

/Anders

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng