Sv: Re: E85 konverterar hur ?

Forum Modellspecifika forum OG900 E85 konverterar hur ? Sv: Re: E85 konverterar hur ?

#193137
mattem
Deltagare

@mattem wrote:

Tänkte med tiden här lägga upp min konvertering som består av en ”box” där jag kan ställa impulstiderna till spridarna samt med ”choke” för kallstart som ska eliminera kallstartslösningar med bensin mm….

Hemsidan som ”uppfinnaren” av ”boxen” har: http://www.esstronic.com/eprojects/ethanol/swe/ipe-gps.htm

Kör även med tillsatsen D66 samt IPE för smörjning, effekthöjning.
D66 – http://www.esstronic.com/fuel/swe/d66-s.htm
IPA – http://www.esstronic.com/fuel/swe/ipa-s.htm

I dagsläget så är boxen inkopplad och första tanken E85 är i bilen och än så har bilen visat sig lika körbar om inte bättre än på bensin det 15-talet mil bilen har rullat. Två kallstarter avklarade utan problem i ca +10° och bilen är igång efter ett par snurr på startmotorn och går sen fint, inga problem heller att direkt börja köra utan att den fått stå och bli varm. Kanske förändras vid kallare väderlek, men det återkommer jag till.

Vidare rapportering kommer att ske med egenskaper samt förbrukning över tid.

Uppdatering:
Ny ”box” monterad för E85 då det fanns ett fel i den gamla som gjorde att CE-lampan tändes ibland samt vad som visade sig vara svängningar i bränslematningen vilket gjorde att bilen ryckte.

Förbrukningen med E85 på blandad körning har hållt sig kring ca 1.02-1.04 l/mil. Som törstigast har den slukat 1.08 l/mil med mestadels småturer. Är mer än nöjd med den förbrukningen.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng