Sv: Re: E85 konverterar hur ?

Forum Modellspecifika forum OG900 E85 konverterar hur ? Sv: Re: E85 konverterar hur ?

#197735
obias
Deltagare

@M.Broberg wrote:

@Obias wrote:

Har för mig att jag läste för länge sen att den skulle få ca 30% mer soppa om man hade röda spridarna och sen orginal chipet!?? Kan det stämma. Eller det kanske blir lite om man kollar på sakerna jag har på.

Vart kan man hitta sånna spridare lättast och billigast? Och heter dom så här 0 280 155 968??
Sitter dom på s60 v70 osv??
Och passar dom rakt på eller måste man ändra något med elen eller så?
Mvh

du får 30% mer bränsle med 431orna. men har du chip anpassat för dom så korrigerar det för dom extra 30% vid låglast och ger bara mer bränsle på toppen (tror jag, det är så det SKA fungera) så man slipper att bilen drunknar vid vardagskörning

om du då ska bibehålla/få mer effekt så krävs det att du brassar på 30% extra etanol mot vad du redan har. byter du till org chip och bara tankar E85 och ställer tändningen som andra har gjort kommer det att funka men du kommer förmodligen tappa lite effekt.

Yep det är dom spridarna. sitter på S60R om jag minns rätt. ska passa rakt på bara!

Okej, så ska alltså fortsätta köra med mats chipet och skaffa större spridare?
Blire ca 30% extra om man kör med dom gröna spridarna? kan man justera på lmm om det skulle felas lite? har en bredbandlamda jag går efter.
Chipet är iof anpassat för 2,8bars btr så då kanske det blir lite mer än 30% om man byter till 3 bars? Är skit dålig på att räkna ut sånt :S 😛
Och brukar man sikta på lambda 1 vid tomgång och 0,8 vid fullast på e85 också??
Mycket frågor nu hoppas du orkar svara:P
Mvh

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng