Sv: Re: Effekt motor 17M?

Forum Övrigt SSR Effekt motor 17M? Sv: Re: Effekt motor 17M?

#115776
stefan w
Deltagare

Rev enkelförgasarmotorn i helgen, nyfikenheten vann över latheten.
Motorn är klarblå, om gjutåret stämmer en -65a, och en 1700. Det har öppna kylkanaler i blocket mot topparna, tror det kallas ”open deck” eller nåt sånt.
Styrningarna för topparna är betydligt klenare är på blå och svart motor, ventilbrickorna ser ut som de svarta aluminiumbrickor som sitter på två av mina toppar som har större ventiler och kraftigare fjädrar, men skillnaden är att dessa verkar vara av järn/stål eftersom en magnet fastnar. Det finns ett uttag för vevhusventilation som är pluggat vid motornumret.
Det har visat sig att det finns kunskap här på forumet om dessa fordmotorer, jag ska återkomma med motornumret kanske nån kan årtalsbestämma den lite bättre.

Planen är nu att plundra motorn på vev, stakar och kolvar och låta resten vila. Jag har ett ”svart” block utan vändkanter som jag ska prova att montera vevpartiet i och sen köra….eller ska jag hellre försöka få igång motorn som den är, det kanske inte finns så många sådana som rullar?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng