Sv: Re: Ej blårökande men törstig 9-5

Forum Övrigt Allmänt Ej blårökande men törstig 9-5 Sv: Re: Ej blårökande men törstig 9-5

#140271
mats jonsson
Deltagare

Som jämförelse kan jag nämna att jag hade en 9000T -85 på 175 hästar på 90-talet. Den hade en Solifer 550 Artic efter sig ibland. Även detta en boggivagn. Och den sörplade i sig runt 1.15-1.20 liter per mil då. Och det tyckte jag var rimligt. Husvagnens ägare hade längre tillbaka en 900 T 5d -79 som jag sedermera köpte av honom. Och enligt denne man så drog 900:an under 0.8, med husvagn, på långkörningar när han skulle upp till Lindsel för att fiska. I 120 km/h. Jag tror inte jag fick den att gå under litern. Utan husvagn.

En klassisk historia som denne man muntrade upp saab-handlarn här i stan, i min närvaro, är när han kom i fatt en väglus uppe i Norrland med den här mytomspunna 900:an. Självklart med husvagnen efter. Farten var runt 100. ”-Jag skickade i 3:an (4-växlad låda i bilen)och tryckte plattan i botten. Turbomätaren gick upp på rött. Fan jag tryckes ner i stolen utav helvete. Trodde ryggstödet skulle vika sig. Ratten blev som en strut. Jag fick stanna längre fram för att böja tillbaka den” Jag skrattade så jag grät. Och det bästa är att han trodde på historia själv. Och gör det fortfarande. Och fler historier finns från denne lokale legend…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng