Sv: Re: El-fläkt plus rem, hjälp.

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 El-fläkt plus rem, hjälp. Sv: Re: El-fläkt plus rem, hjälp.

#38860
hotrodder
Deltagare

@Rallysaaben wrote:

Varför placerar du termokontakten där nere?
Då kommer ju fläkten inte starta förräns det redan nerkylda vattnet som gått igenom kylaren håller ca92-95grader, hur varmt är det då INNAN det kommer in i kylaren? Lite väl varmt kanske!?

För övrigt så sitter termokonakten nästan uteslutande monterad högst upp på bilar med sådan monterad original, det finns nog en tanke bakom det känns det som.

Jag har min på övre slangen, jag har aldrig haft några problem med överhettning pga av det.

Jag ska ta en bild på min montering, jag tog en adapter från en saab 900 med ac, sen skruvar man i termokontakten i den, (termokontakter finns på alla modernare bilar och alla har samma jänga), diametern på adaptern passar perfekt i v4slangen.

/Anders

Mja inte sitter termokontakten uteslutande längst upp på alla bilar utan antingen i botten eller på mitten. Anledningen att man placerar termostatkontakten längre ner så nära kylets utlopp som möjligt. Är att man vill fläkten skall starta när kylets luftgenomströmning inte längre räcker till för att få en så stadig temperaturvariation på vattnet som möjligt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng