Sv: Re: Elhissmotor

Forum Modellspecifika forum OG900 Elhissmotor Sv: Re: Elhissmotor

#195231
joh900
Deltagare

Innan du dömmer ut motorerna totalt, gör rent elhisskontakterna först. De går att ta lös ganska enkelt och sprätta isär och göra rent, brukar va fulla i skit och ge dålig kontakt. Om det inte hjälper, ta ner dörrsidan och direktmata motorn med +12v och jord, växla poler för att köra rutan upp och ner. Om den inte går då eller bara klickar så kan det nog va så att motorn är död på riktigt. Vanligt med dåligt kablage eller knappar som är glapp.

Ibland kan motorn vakna till liv igen om man knackar på den med skaftet på en mejsel eller nått… Ibland är det inte själva motorn som är kass utan fettet i växelhuset som har torkat, då kan det räcka med och plocka ur saxen (tejpa rutan i dörren så den inte ramlar ner…) och smörja upp den och växelhuset och sen köra den upp och ned på bänk med ett batteri bara.

@SaabAero wrote:

9000 och 9-3 passar inte.

Säker på att motorn från 9000 inte passar? Det går ju separera motorn från växelhuset, jag har inte måttat och kollat men mitt ögonmått säger att de skulle kunna va samma motor. Mekanismen/växeln är ju inte samma eftersom det är vajer på 9000 och kuggkrans på 900 men själva motorn kanske kan va samma 😛

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng