Sv: Re: En helt vanlig 900i -87

Forum Övrigt Projekt / Min bil En helt vanlig 900i -87 (nu med bilder) Sv: Re: En helt vanlig 900i -87

#194281
cx-t2
Deltagare

Då har det varit lite action runt bilen i fråga, men först en bild skönheten:

Alltså inhandlad för 1500:- besiktad med ombesiktning. Trots den klassiska saab-rosten vid drivaxlarna så är den i ett förvånansvärt gott skick i karossen. Det gäller även dörrar/baklucka som i mina tämligen kritiska ögon förefaller vara helfräscha. Har dock under mitt antennsladd/bagagerumsinredningsrenovering sett att hela vänster flygel bak är icke-robbot-svetsad. Kan det vara en gammal krockskada? Ser väldigt proffsigt ut, men lacken på denna del av bilen är inte bra. Jag tejpade igen antennhålet för att det inte skulle regna in medan jag letade en bättre antenn. Atennen sitter just på denna bytta flygel. När jag sedan tog bort tejpen för att jobba vidare med antennbytet, så lossnade lacken när jag drog bort tejpen!

Har ju kämpat på med en väldigt rykande bil. Det har formligen sprutat Lützen-dimma bakom bilen. Jag har hela tiden ansett att detta har haft att göra med vatten i bensinen. vilket jag har haft. Dock slutade det inte ryka fast jag körde till soppatorsk och fyllde på 20l fräsch soppa.
Sedan har bilen varit svår att lufta kylsystemet på. Det kommer mycket gas innan det kommer vatten. Nu bestämde jag mig att köra och se vad som hände. Fick alla klassiska symtom. Värmen försvann i bilen. Värmenålen åkte upp och ner. Lützen bakom bilen. Toppen måste av!

Så igår tog jag tag i det hela. Toppen åkte av. I nästa inlägg skall jag visa bilder från detta.

/Mattias

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng