Sv: Re: En skör gasvajer & andra ålderskrämpor

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 En skör gasvajer & andra ålderskrämpor Sv: Re: En skör gasvajer & andra ålderskrämpor

#30443
jos
Deltagare

@William wrote:

Du ser ut att sakna staget som ska gå mellan där chokevajern är ansluten och till chokespjället. Det kan ju vara förklaring till att den är svårstartad 🙂 Fjädern känner jag däremot inte igen, men den kanske satt istället för chokestaget som saknas?

Metalllänken (pinnen) till chokespjället saknades. Har kollat i VHB. Nu sitter där en metalltråd och choken är injusterad. Den fungerar som den skall. Inga som helst startproblem. Startar på första gnistan. Behöver ingen choke nu när det är soligt och varmt på dagarna.

Saaben är en V4’a från -79. Två avgasmätningar har gjorts nu i sommar med 6 veckors mellanrum och visade senast CO 0,1% HC 65 ppm, gången före var det marginellt högre. Den drar förvånansvärt lite bränsle utan att gå varm. Saab-kunniga tekniker har tipsat mig om att jag kan skruva upp bränslet så CO hamnar på 3-3,5% för att motorn skall gå bättre och ventilerna få kylning. Men varför skulle jag det när motorn redan går bra och jag häller i blyersättningsmedel vid varje tankning?

Förgasaren är ordentligt rengjord och motorn går utmärkt. Men… Om jag släpper gasen under körning vill varvtalet inte helt falla ned till tomgångsvarv. Det kanske hamnar på 1100 varv eller däromkring, typ. Jag har försökt spänna den långa returfjädern till gasreglaget genom att haka fast den så långt ned jag kunde, ingen skillnad. Felsökningen fortsätter. Någon som har tips om vad att kolla?

En märklig ting som upphörde efter jag rengjorde förgasaren efter konstens alla regler. Är det besvärande ”gnisslet” bilen haft någonstans i höger hjulhus när jag kört, gasat och inte rullat på frihjul. Det har upphört! 🙂 Hoppas det håller i sig och inte bara är tillfälligt. Men det låter som om det var något från förgasaren.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng