Sv: Re: En vintersaga

Forum Övrigt SSR En vintersaga Sv: Re: En vintersaga

#116237
roger
Deltagare
emul wrote:
..och till ämnet – intressant med katalysator! När får du tillbaka bilen? Blev det bra? Mätningar på utsläpp före / efter?

Minns jag rätt så har MatsA korsinsug på sin bil, det innebär dubbla Weber 45:or.

Det som är lite trist här är att det man mäter, det mäter man på lågfart, och där kan man om man vill och är händig, komma fram till precis samma mätvärden utan kat som med,alltså Co = Noll. Kat gör ingen större nytta vid dom varvtalen där en rallybil används när man har förgasare, för vid runt 3000rpm så går högfartsmunstycken in och det mer eller mindre öser in soppa, den mängden hinner inte katen med att ta hand om utan man kyler istället ner katen alternativt släcker den, detta kan resultera i en smäll om man har bra varv och växlar, då kan resultet bli att katens cellpaket klyvs i småskit och åker ut genom avgasröret.

Detta gäller inte moderna rallybilar som har insprutning som kan mappas och man får en väldigt precis mängd bränsle in som är avpassad mot det optimala lamda 1, utan det gäller bara bilar med gammal mek insprutning, typ 99a turbo samt alla förgasarbilar.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng