Sv: Re: En vintersaga

Forum Övrigt SSR En vintersaga Sv: Re: En vintersaga

#116255
Karl Ask
Moderator
Montnoveau wrote:
Jag råkade titta på SVT24 häromdagen, och då pågick någon form av seminarie eller liknande. Där sades det jag nämnde i mitt inlägg. Diverse politiker blev utfrågade och dessa var övertygade om att koldioxiden var den vanligaste växthusgasen. Att det är vanlig vattenånga är det överlägset största källan till växthuseffekten, och vida överglänser koldioxiden som sk växthusgas, hade dessa ingen aning om.

Och transportsektorn bidrar bara med 21% av den lilla del vad det gäller koldioxid.

Paradoxalt nog gör dock allt renare motorer att utsläppen av svavel har försvunnit, denna skit absorberar nämligen solstrålarna…

Ja, även vulkaner avger växthusgaser. Men det finns en stor skillnad på det. Det andra är naturligt, det vi släpper ut är fossila avgaser. Så det naturliga + fossila = mer än vad jorden klarar av.

Ang klimatdebatten; Så skriver den mest försiktiga av FN-rapporterna att ”Vi talar om mänsklighetens överlevnad”
FNs klimatpanel, som fick Nobels fredspris, har misslyckats grovt med sina förutsättningar. Senaste året har Arktis smält motsvarande en yta av fem Storbritannien. Det som skulle hända om kanske 50år, händer IDAG. En liten påfrestingen till på klimatet och isen finns inte mer.
Effekten av det blir att den is som idag speglar ut mycket av solljuset (och håller planeten lite kallare) nu byts mot vatten som värms upp. Varmare vatten ökar avsmältningen även vintertid. När Arktis blir vatten märker vi inte så mycket av det först, men när det varma vattnet börjar smälta is på land.Grönland- så stiger havsnivån över hela jorden. Frågan är inte om vi vill leva i en värld där haven har stigit med flera meter.
Frågan är om våra samhällen KLARAR en sån omställning överhuvudtaget.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng