Sv: Re: En vintersaga

Forum Övrigt SSR En vintersaga Sv: Re: En vintersaga

#115627
roger
Deltagare

Varför inte konvertera till etanol? Det har jag funderat på, har man katalysator och kör på etanol så måste man vara bra på rätt håll väl?

För övrigt så undrar jag om våra fossilbränsleslukande monster tillsammans under en tävlingssäsong i Sverige släpper ut mer än en Boing 747 till Kanarieöarna med semesterfirare? Eller alla åskådare som åker på fotboll & Ishocky matcher? Jag gjorde lumpen i flyget, så jag vet vilka mängder flygbränsle vi gjorde av med under en enda dag på en S37 Viggen, tänk er följande, 8 flygplan ute på morgonen, alla är uppe 4 gånger på en dag, och man trycker i i snitt 8000 liter per gång… 256 000 liter soppa….

Om vi tar ett år i rallysvängen, vi har 150 tävlingar på ett år, med 100 startande i varje (nu tror jag jag har räknat högt, men är inte säker), det är 3 mil SS, där tar bilarna 7 liter milen, så skulle det innebära att rallysporten bränner 315 000 liter soppa under ett år. Totalt på alla rallybilar under ett år med transport så blir det mindre än flygvapnet bränner bort på 2 vardagar en vecka.. Det första som dyker upp i mitt huvud är då följande fråga, hur ofta ser du ett militärt flygplan jämfört med ett privatplan, som tex SAS i luften?? Just det precis… tanken svindlar på vilka mängder bränsle dom släpper ut…

Sorry Mats för att jag kapade din tråd…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng