Sv: Re: Esaks garage. Hemma igen.

Forum Övrigt Projekt / Min bil Esaks garage. Bilder 20/5! Sv: Re: Esaks garage. Hemma igen.

#192055
esak
Deltagare

Hey lads.

Sen en vecka är vi hemma igen. Det var en fantastisk resa. Till er som inte läst – gör det. Det finns en hel del fina bilder om inte annat. Vi har all anledning att återvända till Norge. Så är det bara. Tack till er som tog er ner till träffen som vi ryckte ur luften och vars existens Martin hjälpte till att sprida.

Den röda är hemma och nu undanskyfflad för en stund. Den svarta är påställd och nu i dagarna belönad med underredsbehandling i hjulhusen samt en nätt hammarlacksbearbetning på bromsarna, dvs ok och skivor. Jag blaskade på lite, det ser betydligt bättre ut än rost/smutsfärgen som angriper bromsskivor efter en vecka i bruk. Därtill sitter det nu bilstein sport bak, rallyöverstyrt i vinter kanske… Den styr in skapligt bra kan man säga. Ett Saab original svart utblås från ljuddämparen och bakåt har hittat dit. Stört vilken skillnad alltså, på ljud men främst utseende. Ljudet sitter nog mest i ljuddämparen misstänker jag, och där kan walker slänga sig i väggen. Men visst blev det bättre! Kanske en simons kan förbättra ljudet en smula, har ju en liggande… Hmm.

Igår såg jag över styrväxeln lite. Öppnade anslutningen vid motorfästet och tömde ut vad som kom ut. Sen trycksatte vi med luftman och vred lätt på styrningen och då kom det med besked. Guck! Redan vid uppstart kändes skillnaden. Den har velat skorra lite med 17″ men nu är det betydligt bättre, och styrningen går lättare. BYT VÄTSKAN om ni inte gjort det. Slog även i en läcktätare som gör att packningar mjukas upp och sväller igen och därmed botar läckage och skorrande symptom. Ska tydligen vara ett riktigt mirakelmedel som man kan ha i motorn likaväl. Minns inte namnet nu, men kan återkomma till det.

Bilder ja, glömde ju kamerorna nere på västkusten. Cudos till mig, jag vet.

/I.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng