Sv: Re: Ett måste för bilen

Forum Övrigt Off Topic Ett måste för bilen Sv: Re: Ett måste för bilen

#97956
anonymous
Deltagare

Jag har bara lite svårt att se att man skulle dö mindre i 110 än 130

När jag tog körkort fick jag lära mig att rörelseenergin ökar kvadratiskt i förhållande till hastigheten; eller som läraren beskrev det:
”om man springer in i en vägg med huvudet före så gör det ont, men om man fördubblar hastigheten nästa gång så gör det inte dubbelt så ont, utan fyra gånger så ont”

Annars håller jag med dig, och även om man inte kör för fort tycker jag att man känner lite ”storebror ser dig” kännsla av att köra på en väg med kameror. Det förtar liksom en del av kännslan att köra, något jag själv inte tycker om då jag har ”vägen som arbetsplats”
Sen har man ju oftast lite större marginal än man tror. En bils hastighetsmätare brukar ju diffa på 5-10 km/h under den verkliga hastigheten, men man vet ju aldrig hur mycket ens bil diffar om man inte mätt det.

Personligen skulle jag nog satsa på en sådan där mackapär som via GPS varnar för vart kamerorna finns, samt visar din exakta hastighet, alt. mata in positionerna för kamerorna i den redan befintliga GPS:n. De finns säkert någonstans på nätet

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng