Sv: Re: Fälg färg 96 1960

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Fälg färg 96 1960 Sv: Re: Fälg färg 96 1960

#101567
hotrodder
Deltagare
Henric wrote:
Tjena. Jag har själv försökt reda ut det hela några gånger med skiftande resultat. Angående de röda fälgarna påstår vissa att färg R1 är den rätta medan andra föredrar R2. Båda är säkert rätt. På Saab skiftade kulörerna litet under åren och beroende på färgfabrikat. De röda orginalfälgar jag har i min ägo är de flesta av nyans R2 medan en är mörkare och går åt R1. På en bil från 1960 skulle jag använda R2.
Gällande ljusgröna 92 och 93 är silvergrå vanligast, jag har dock ägt en 93 57:a som haft ljusgröna fälgar sen den var ny, men ljusgrön 92:a bör ha silvergrå.

Det där var intressant, tackar! och.. Minns att min pappas 1960 svarta -96´a hade röda fälgar. Inredning och framförallt instrumentbrädan var lackad i samma röda färg som fälgarna. Värt att noteras i detta är att kulören var inte blank. Varken på fälgar eller instrumentbrädan. Den lackade ytan var snarare åt sidenmatt, vilket blir resulatatet av min tankegång..; Instrumentbrädan i min ljusgröna 92´a är grå.. Är det isåfall den (solida) gråfärgen som skall vara på fälgarna eller är det verkligen en silvermetalic?

Sen en tanke till när det gäller min fars svarta 96´a.. Den hade även svarta kedjelister runt skärmarna och flertalet renoveringar jag stött på har dessa i röd kulör. Hur rätt eller fel är det egentligen. Fanns detta att få från fabrik, tillval eller vadå? Vet att ”vår” svarta hade orginal svarta från fabrik även att jag till 99% säkerhet inte stötte på någon på den tiden som hade avikande färg på kedjelisterna.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng