Sv: Re: Färghjälp på Sonett

Forum Modellspecifika forum Sonett Färg hjälp på Sonett Sv: Re: Färghjälp på Sonett

#137122
patric h
Deltagare

Jag har inget riktigt bra svar på frågan om sonettkulören. men lite info om olika billackskvaliteter kan jag ge er.

Vid årsskiftet 06/07 utgick de lösningsmedelsbaserade 2-K billackerna. Men man får använda den gamla typen av färg till veteranfordon = 30 år och äldre och till industriändamål. I övrigt så är det vattenburen billack som gäller. Dvs en vattenburen basfärg som man sedan lägger en 2-K klarlack ovanpå. Alla grundmaterial och klarlacker innehåller dock lösningsmedel som förut om än i lite mindre mängd.

Många återförsäljare har valt att enbart ha den nya vattenburna billacken i sortimentet och även de flesta billackerare om de inte också är industrilackerare. Jag har valt att än så länge ha 2-K lackerna kvar då en del av vår affärside är lack till veteranfordon.

Om något år tror jag att de vattenburna lackerna är de som finns kvar på marknaden, Därför har jag sedan ett par år letat en tillverkare som är villig att översätta Saabklubbens recept arkiv till vattenkvaliten, en tillverkare lovade att göra det men i slutändan blev det inget alls förutom onödig fördröjning av det hela. Har nu sedan en tid tillbaka kontakt med en annan av våra leverantörer och nu i slutet på mars har de sagt sig kunna börja översättningen av Saabklubbens receptarkiv.

Saabklubbens receptarkiv är till för klubbens medlemmar, När allt är klart med nya recept
kommer de att kunna beställas genom mig. Den servicen är stängd för tillfället då det är så få som fortfarande kan blanda efter de gamla 2-k recepten.

Ral-kulörerna går att blanda i billack både 2-K och vatten.

Ncs-kulörer är inte så bra utbyggt i billack men en del går.

Att få fram en utgången bilkulör är inget större problem för den som är van att bryta färg, det som behövs är ett färgprov av något slag att blanda efter.

/Patric
@saabklubben.com”>lack@saabklubben.com

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng