Sv: Re: Fastrostade bromsar

Forum Modellspecifika forum 90/99 Fastrostade bromsar Sv: Re: Fastrostade bromsar

#124733
anders
Deltagare

En liten uppdatering: Tittade till min 99:a igen, den står alltså kvar, har inte varit dit på över ett år. Tog av ett hjul. Jag tyckte att jag hade en bra förvaring för min bil, högt över marken på en luftig höskulle, men bromsskivorna ser ut som dom hämtats upp ur havet. Tror nästan den har rostat i hjulhuskanterna sen den kördes upp också, kan inte minnas att det såg så ut sist den användes. Försökte demontera bromsklotsarna, men det ville sig inte. lutar mer åt att se till att få hem bilen som den står så kan man hålla på med spray, värme och riktiga verktyg och får isär grejerna under bättre förhållanden.

håller på och bygger garage så att den ska få nånstans att bo, det är min ursäkt ifall någon reflekterar över att jag demonterat ett hjul på lika lång tid som Hotrodder renoverat en hel 92:a. Så det har inte varit bråttom att få bilen därifrån, men tänkte att jag skulle få hit den före vintern iallafall.

Nåja, tanken just nu: biltransporten jag använde förra året är 242 bred, porten 237 naturligtvis. Trailern backas upp på bron mot porten. Jag tillverkar en egen variant av hjuldollies, en skateboardliknande variant som bilen placeras på och sedan kan rullas på. För detta skulle jag ha haft någon sorts hjul, om jag har fyra hjul per bräda, bör varje klara 100 kg. (400 per bräda, 800 totalt fram där 60% av vikten ligger) Dom hjul som finns här

http://www.clasohlson.se/Product/Category.aspx?id=251327

är antingen stora och lite väl dyra (tänkte komma billigare undan än att köpa riktiga hjuldollys) eller små och för klena. Jag skulle kunna köpa deras 30-9740, sätta 8 st på en bräda. Eller har någon ett förslag på hjul av den typen som klarar 100 kg? Eller någon annan idé?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng