Sv: Re: Felfilat sportblock

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Felfilat sportblock Sv: Re: Felfilat sportblock

#199282
Dicst
Deltagare

@mikael vallentuna wrote:

Fråga 2:
Vilken effekt/motorkaraktär får man av att höja insuget eller handlar det bara om att fylla motorn med så mkt soppadet går? Nu vet inte jag var nedre delen på kolven slutar i förhållandet mellan insug och spolporten: var man tvingad att fila nedre delen av kolven för att utnyttja denna typ av filning?

Nej, att jacka kolven är inte nödvändigtvis kopplat till detta sätt att fila. Utan att ha sett resten av motorn eller kolvarna som använts så spekulerar jag, men jag tror det helt enkelt handlar om att ta bort ”gjutvalken” (dvs golvet på spolporten) som hänger ner i högra delen av insugsporten för att vänster och höger sida ska bli så lika som möjligt. Mer soppa och luft enligt vedbodsteorin alltså, men när kolven har öppnat så högt att den når dit upp har det ringa betydelse anser jag.
Rent tekniskt borde det vara en högvarvsegenskap där mycket luft ska passera porten som man jagat, eftersom luften normalt brukar betraktas som att den ”rinner” efter golvet om man uttrycker sig lite slarvigt.

/D

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng