Sv: Re: Fett till inre drivknuten

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Fett till inre drivknuten Sv: Re: Fett till inre drivknuten

#100603
stefan w
Deltagare

Det där med fett kan vara kinkigt värre. Jag smörjde ett knutkors i en kraftuttagsaxel till en traktorsnöslunga med Entreprenadfett som är ett litiumbaserat långtidsfett. Vad som mer ingår i fettet vet jag inte men det är mer trycktåligt än vanligt chassifett vilket jag alltid använt tidigare.

Det här blir bra tänkte jag glatt pumpande fett i korset 😀

Bra blev det inte, knuten skar en halvtimme senare och axeln bröts av vid knuten 😥

Vad som hände vet jag inte säkert men en teori är att fettet inte hann med i den snabba (ca 500rpm) fram o tillbaka-rörelsen när korset arbetade. Korset arbetade visserligen med rätt stor vinkel men hade alltid gjort så under ca 15 vintrar. Endera var tiden inne för haveri, eller också var det fettet som inte platsade.

Exemplet är inte saabrelaterat men själva fenomenet är värt att tänka på därför nämner jag händelsen. Efter den betan så är jag väldigt försiktig med fett till drivknutar, såväl inre som yttre, man kan ju tänka sig en drivknut som tvärskär och den effekt som det kan ge i ratten. Hoppas denna tråd skingrar dimman för mig och alla andra som undrar.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng