Sv: Re: Filad motor

Forum Övrigt SSR Filad motor Sv: Re: Filad motor

#91721
gammsaaben
Deltagare

Jag är verkligen inte någon trimmare, men det verkar inte vara så många andra som vill ge förslag. Mellan tummen och armbågen mitt förslag på ”billiga” 100hk:

Med 1700-vev och kolvar, dubbelports insug och förgasare samt filat utblås/insug så är du en bra bit på väg. Om du dessutom tar en vassare kam, till exempel 7,6 eller 7,7 och större ventiler så är du nog framme. Om du inte planar topp eller block så klarar du dig med standard topplockspackning.

För 100 hk kan du klara dig på en vanlig dubbelports Solex 32/32 som satt original på dubbelportsinsuget på V4 Super, 77B-80 tror jag det var. Jag har hört en uppgift på att bottnar först uppåt 120hk och dom går att få tag på för en billig penning, plus att dom är bränslesnåla. Jag har nån över själv med insug, PM/maila vid intresse.

Det finns mycket kunskap om detta på forumet. Det gäller bara att få igång dom.
Priser är helt omöjligt att svara på, mycket går att komma över billigt om man har lite flyt. Jag köpte en komplett bonntrimmad 1815-motor för 2500:- av en folkrace-kille. Den hade 8,3S-kam, Solex 32/36, portad, större ventiler mm men då visade det sig att det var vändkanter i blocket, oljepumpen var tokslut, samt att veven behövde slipas mm.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng