Sv: Re: Fläkt med fem blad

Forum Modellspecifika forum Sonett Fläkt med sex eller fyra blad? Sv: Re: Fläkt med fem blad

#134600

stefan w
Deltagare

Jag misstänker att fläkten är symmetriskt osymmetrisk för att det sänker ljudnivån men jag kan inte bevisa det.

I rent testsyfte till min std v4 så köpte jag biltemas 10″ fläkt och det verkar lämpligt. Däremot så fick jag kapa bort en del av skyddet för fläktvingarna eftersom det tog i transmissionskåpans fläktlager… så det är inte gott om plats direkt men har man lite bredare kylare så går det nog ändå.
Termokontakten satte jag i en hemgjord anslutning och tvärt mot rekomendationerna så satte jag den i den lille by-passen mellan termostathus och vattenpump.

Varför???… och nu kan det bli diskussion, jo för att jag tycker att det är temperaturen på vattnet ut från motorn som bestämmer om jag behöver kylning eller inte eftersom det speglar den temperatur som motorn har. Sitter den efter kylaren så hinner motorn bli väldigt varm innan den reagerar, om vi säger att kontakten slår till vid 92 grader, vad är det då i motorn?
Därför sitter den i by- passen eftersom den flödar konstant, det man kan hoppas är att den även flödar om termostaten är fullt öppen, vatten väljer alltid lättaste vägen så jag är rätt säker på att det hellre flödar genom by-passen än omvägen genom kylaren. Jag har tills vidare valt en 92/87 (till/från) kontakt.

På min 2T har jag satt termokontakten efter kylaren, det fungerar också men motorn blir betydligt varmare än märktemperaturen på kontakten innan det slår till.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng